komentar etto.ba

Ako je miješanje Amerike neprijateljski čin, zašto onda to dozvoljavamo jednoj Rusiji?

milorad dodik RUSIA BIH
milorad Dodik screenshot

Lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik podsjetio je javnost još jednom da Američka ambasada i njen ambasador u BiH nisu ovlašteni da u ime BiH i njenih naroda pregovaraju i dogovaraju bilo kakva rješenja. Njihovo uplitanje u rad pravosudnog sistema, kao i njihova uloga u političkim procesima su očigledni.

Dodik se obrušio i na Brisel, iz kojeg smo, kako tvrdi, čuli razne kontradiktornosti. Jedan dan su izražavali podršku jednom rješenju, da bi drugog dana kritikovali isto.

Neće više da dozvoljavaju iz Republike Srpske da Marfi preko Šmita donosi odluke koje jedino mogu donijeti izabrani predstavnici naroda.

Dodik traži od briselske administracije da se ogradi od Marfijeve priče. Naime, prema Dodiku Dejtonski mirovni sporazum je činjenica koju niko ne može osporiti ili oblikovati onako kako bi to želio i dao jasno do znanja da neće učestvovati ni u kakvom raspakivanju pomenutog sporazuma.

Dodik ne odstupa od svojih stavova da je Marfi smutljivac koji se upustio u kriminalne aktivnosti sa Šmitom i naglašava da ne može Marfi u RS raditi ono što radi u FBiH.

Dodik smatra da je miješanje u unutrašnja pitanja zemlje koja bi trebalo da bude suverena je neprijateljsko i ta njihova podrška rješenjima kojima se staje na stranu jednog naroda vodi destabilizaciji ne samo BiH nego i cijelog regiona.

Voljeli bi čuti šta to tačno radi Marfi u Federaciji BiH, a što neće dozvoliti RS? Osim toga, postavlja se pitanje ako je miješanje Amerike u unutrašnja pitanja neprijateljski čin, zašto onda to dozvoljavamo Rusiji, Hrvatskoj i Srbiji i drugim zemljama kojima je Dodik naklonjen?