OVO SE NE ODBIJA

Ako ostane u klubu, City će Guardioli dovesti najboljeg nogometaša Real Madrida?!

Pep Guardiola

Postalo je jasno da španski stručnjak Pep Guardiola ne planira još dugo sjediti na klupi moćnog Manchester Cityja, a sa kojim je minule sezone osvojio rekordnu titulu prvaka Engleske.

Prema tvrdnjama novinara bliskih gigantu sa Etihada, Guardiola planira odraditi još jednu sezonu sa popularnim ‘Građanima’ i onda spakovati kofere, te napustiti Englesku.

Ipak, čelnici Cityja duboko se nadaju da će ponajbolji menadžer svih vremena ostati i po završetku iduće takmičarske godine, a spremni su ga i “namamiti” spektakularnim transferom.

Naime, ekipa iz plavog dijela Manchestera obećala je Pepu dovođenje najboljeg pojedinca iz Real Madrida, Judea Bellinghama, koji iza sebe ima nevjerovatnu sezonu krunisanu trofejima La Lige i Lige prvaka.

“Ako ostaneš, kupit ćemo Judea Bellinghama za 200 milijuna eura”, navodno je nekadašnjem treneru Barcelone poručio jedan od članova uprave aktuelnog osvajača Premier lige.

Dovođenje Bellinghama bila bi pakleno teška misija za City, ali su očito spremni dati sve od sebe kako bi voljenog stručnjaka zadržali na kormilu momčadi. Također, iz kluba se nadaju da bi sam igrač bio raspoložen vraitit se u svoju zemlju i zaigrati u najjačem prvenstvu.