Vlasnik „Binga“ mi je prijatelj, ali od suvlasništva u „Alumini“ nema ništa

„Bingo“ pozajmio pare „Pavgordu“ za kupovinu „Alumine“

Pavlovic i bingo

Vlasnik kompanije „Bingo“, Senad Džambić, pomogao je novčanom pozajmicom Gordanu Pavloviću, vlasniku firme „Pavgord“, da postane većinski vlasnik „Alumine“.

Pavlović je potvrdio da je dobio pozajmicu od Džambića, ističući njihovo prijateljstvo i međusobnu pomoć. Dodao je da Džambić više pomaže njemu nego obrnuto, s obzirom na Džambićevu veću finansijsku moć.

„Kad bi me pozvao usred noći i zatražio bubreg, dao bih mu ga, ali ne zbog novca, već zbog njegove ljudskosti“, rekao je Pavlović, naglašavajući da je Džambić izuzetan čovjek, što je i razlog njegovog uspjeha.

Na spekulacije o mogućnosti da Džambić konvertuje pozajmicu u suvlasništvo „Alumine“, Pavlović je kategorično odbacio tu ideju. Objasnio je da Džambić preferira trgovinu, tržne centre i kirije te da bi se riješio proizvodnih firmi koje posjeduje jer mu one predstavljaju samo teret. Pavlović je dodao da Džambić dnevno zarađuje milion maraka i da mu nije potrebna „Alumina“ sa svojih 1.500 radnika.

Podsjetimo, iako stečaj u FG „Birač“ još nije okončan, „Pavgord“ je nedavno, na osnovu sudskih presuda u izvršnom postupku, uspio da preuzme „Aluminu“ i postane vlasnik najvrednijeg dijela FG „Birač“. Detalji prodaje nisu zvanično objavljeni.

„Alumina“ je u 2022. godini ostvarila dobit od 28 miliona KM, dok je prošle godine ta dobit iznosila manje od dva miliona maraka.