omogućava vozačima pristup najvećim mrežama za punjenje

Broj punionica postaje auto-markama glavni prodajni argument

Polestar

Kako motivisati kupce električnih vozila da kupe vaš automobil? Za njih stvoriti najveću evropsku mrežu benzinskih stanica.

Upravo je to učinio Polestar, koji zajedno sa kompanijom Plugsurfing pokreće novu javnu uslugu punjenja u Evropi pod nazivom Polestar Charge.

650 hiljada u Evropi

Sa više od 650.000 kompatibilnih punjača za električne automobile, Polestar Charge omogućava vozačima pristup najvećim mrežama za punjenje u Evropi, uključujući Tesla Supercharger mrežu, IONITY, Recharge, Total, Fastned i Allego u jednoj usluzi punjenja.

Polestar je prvi OEM u Europi koji je integrirao Tesla Supercharger mrežu u vlastitu aplikaciju za punjenje, Polestar Charge. Od 2020. godine, vozači Polestar 2 u Evropi imaju pristup javnim punjačima unutar Plugsurfing mreže i posebne popuste na cijene.

Integracija sa Google mapama

Nova usluga Polestar Charge dolazi uoči prvih isporuka Polestar 3 i Polestar 4, dva nova luksuzna električna SUV vozila za kupce u Evropi.

„Znamo da je važan dio posjedovanja električnog automobila mogućnost praktičnog punjenja. Uz pristup najvećim mrežama u Europi i pametnu integraciju u Google Maps, olakšali smo vozačima Polestar da uživaju u životu s električnim automobilom umjesto da brinu o tome gdje će pronaći svoje sljedeće punjenje," komentira Thomas Ingenlath, izvršni direktor od Polestar.