Želite li podići svoj doručak na viši nivo? Slavni kuhar Gordon Ramsay ima rješenje.
Otkrio je jednostavan trik koji će poširana jaja pretvoriti u spektakularno jelo, a sve što vam treba je jedan dodatni sastojak.
U videu objavljenom na TikToku, Ramsay je gledaocima obećao "jaja za prste da poližete", a tajna je iznenađujuće jednostavna. Da biste spriječili da zagori, dodajte veliki komad putera u tavu s malo ulja.
Zatim, kako savjetuje, "razbijte jaja na ravnoj površini i stavite ih u tavu". Odmah ih začinite biberom i "malo soli", a za one koji vole ljutije, Ramsay predlaže i dodavanje nekoliko pahuljica čilija.
Umjetnost prženja
Kuhar s Michelinovom zvjezdicom zatim je objasnio ključni korak: "Kada se puter zapjeni, samo okrenite tavu u smjeru kazaljke na satu i taj pjenasti puter će prekrasno ispeći bjelanjke."
Ova tehnika će vam pomoći da izbjegnete nedovoljno kuhane i tekuće bjelance.
"Kada ih tako uvaljate, pjenasti maslac gotovo preplavi središte jajeta. Savršeno prženje jajeta je prava umjetnost. Volim da rubovi budu hrskavi, a cijeli bjelanjak lijepo pečen", dodao je Ramsay.
Zašto puter? Ali zašto je dodavanje putera toliko važno? Prije svega, ovaj sastojak daje jajima sočan i bogat baršunasti okus koji ih pretvara u pravu deliciju. Osim okusa, puter čini čuda i za teksturu. Pomaže da rubovi postanu savršeno hrskavi, dok žumanjak ostaje tekući, a bjelanjci mekani i potpuno kuhani.