JEDNOSTAVAN TRIK

Gordon Ramsay uvijek doda jednu stvar u tavu za savršena jaja na oko

Gordon Ramsay

Želite li podići svoj doručak na viši nivo? Slavni kuhar Gordon Ramsay ima rješenje.

Otkrio je jednostavan trik koji će poširana jaja pretvoriti u spektakularno jelo, a sve što vam treba je jedan dodatni sastojak.

U videu objavljenom na TikToku, Ramsay je gledaocima obećao "jaja za prste da poližete", a tajna je iznenađujuće jednostavna. Da biste spriječili da zagori, dodajte veliki komad putera u tavu s malo ulja.

Zatim, kako savjetuje, "razbijte jaja na ravnoj površini i stavite ih u tavu". Odmah ih začinite biberom i "malo soli", a za one koji vole ljutije, Ramsay predlaže i dodavanje nekoliko pahuljica čilija.

Umjetnost prženja

Kuhar s Michelinovom zvjezdicom zatim je objasnio ključni korak: "Kada se puter zapjeni, samo okrenite tavu u smjeru kazaljke na satu i taj pjenasti puter će prekrasno ispeći bjelanjke."

Ova tehnika će vam pomoći da izbjegnete nedovoljno kuhane i tekuće bjelance.

"Kada ih tako uvaljate, pjenasti maslac gotovo preplavi središte jajeta. Savršeno prženje jajeta je prava umjetnost. Volim da rubovi budu hrskavi, a cijeli bjelanjak lijepo pečen", dodao je Ramsay.

Ovaj sadržaj vam se ne prikazuje jer ste onemogućili Embed kolačiće

Zašto puter? Ali zašto je dodavanje putera toliko važno? Prije svega, ovaj sastojak daje jajima sočan i bogat baršunasti okus koji ih pretvara u pravu deliciju. Osim okusa, puter čini čuda i za teksturu. Pomaže da rubovi postanu savršeno hrskavi, dok žumanjak ostaje tekući, a bjelanjci mekani i potpuno kuhani.


Znate više o temi ili prijavi grešku Komentari