zvjezde modernog doba

Influenserka divljala automobilom kroz sarajevsko naselje i pohvalila se na društvenim mrežama

Nedzla Maktouf instagram

Pojedini zaboravljaju ili možda i ne registruju, koliko je u zadnjih nekoliko godina bilo saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodima, upravo zbog brze vožnje

Influenseri, reklo bi se zvjezde modernog doba. Influence (eng) - uticaj, to influence - uticati. Sam prevod sa engleskog govori koja je njihova uloga - uticati. Prate ih uglavnom mladi, ovisno od tematike koju određeni influenser pokriva.

Iako često kritikovani od većinom starijih, manje modernih ili onih koji se kunu u neko prošlo vrijeme, mora se napomenuti da brojni influenseri, barem oni iz Bosne i Hercegovine, često budu svijetli primjer i "influensaju" na zaista zdrav i pozitivan način. Nemal broj njih je angažovan i u humanitarnim akcijama.

Međutim, imamo slučajeva kada "influencing" ode u krivom smjeru. Poput situacija kada influenseri divljaju automobilima i snimke postavljaju na društvene mreže. Da, mnogo je drugih građana koji također znaju voziti brzo i ludo, ali je problem upravo u toj riječi influence - neko takav će uticati na druge. Neko koga prate hiljade, desetine hiljada ili stotine hiljada ljudi bi trebali biti odgovorniji.

Tako je danas influenserica Nedžla Maktouf, na društvenim mrežama objavila je video u kojem se pohvalila brzom vožnjom po sarajevskom naselju Otoka.

Na objavljenom snimku vidi se kako Nedžla za samo nekoliko sekundi dostiže brzinu od čak 100 kilometara na sat u dijelu grada u kojem je ograničenje između 50 i 60 kilometara na sat.

Slična situacija, u susjednom naselju, desila se prije nekoliko mjeseci, kada je influenserica Adna Helić također snimala svoju brzu vožnju, nakon čega je kažnjena.

Uz sve ovo, pojedini zaboravljaju ili možda i ne registruju, koliko je u zadnjih nekoliko godina bilo saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodima, upravo zbog brze vožnje.