KVALIFIKACIJE ZA EP

Italija se plasirala na Euro i poslala Ukrajinu u baraž gdje su i Zmajevi

Italija Ukrajina
Foto © EPA

Nogometna reprezentacija Ukrajine je u posljednjem kolu grupe C kvalifikacija za Euro u Leverkusenu remizirala sa Italijom, bilo je 0:0.

Ukrajina će zbog neuspjeha u današnjem susretu te će put do Eura tražiti kroz baraž koji je na rasporedu u martu.

S druge strane aktuelni prvak Evrope, selekcija Italije će pokušati u Njemačkoj odbraniti titulu osvojenu 2021. godine.

Šta ovaj rezultat znači za Bosnu i Hercegovinu?

Već je jasno da će BiH biti domaćin u polufinalu baraža, a protivnik će se znati nakon žrijeba koji je na programu u četvrtak u 12 sati. Žrijeb će jednu od tri selekcija (Ukrajina, Finska, Island) prebaciti u baraž A lige, a preostale dvije selekcije će biti rivali Izraelu i BiH i polufinalu baraža Lige B.

Ukoliko Island završi u baražu Lige A, Zmajevi će polufinale baraža igrati protiv Finske, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Ukrajina.

Ukoliko Finska završi u baražu Lige A, Zmajevi će u polufinalu baraža igrati protiv Ukrajine, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Island.

Ukoliko u baražu Lige A završi Ukrajina, Zmajevi polufinale baraža igraju s Finskom, a drugi polufinalni par čine Izrael i Island, što je i najpovoljnija opcija za bh. nacionalni tim jer bi u doigravanju potpuno izbjegli Ukrajince.

U drugom susretu ove grupe Sjeverna Makedonija je remizirala sa Engleskom, bilo je 1:1. Jedini gol u prvom dijelu je postigao Enis Bardhi u 41. minuti susreta da bi Englezima bod donio Harry Kane u 59. minuti susreta.

Rezultati i strijelci:

Sjeverna Makedonija - Engleska 1:1 (Bardhi 41' / Kane 59')

Ukrajina - Italija 0:0