"Lopov lopova uvijek osjeti"

Kako je Petković nekada pričao o svom novom stranačkom šefu Nešiću

Nenad Nesic  Aleksandar Petković FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Nekadašnji odbornik SDS, Aleksandar Petković, od danas će u skupštinskim klupama najvećeg grada RS „braniti boje“ DNS, čime je nastavljena već ustaljena praksa mijenjanja stranačkih dresova među političarima i prelijetanja iz jednog tabora u drugi.

Petković je rekao da je „ideološki okrenut desnom centru, a DNS se upravo tu nalazi“.

Pohvalio je novu stranku, a ni njegova nova stranka nije štedila na pohvalama svog novog člana.

Lider DNS, Nenad Nešić je zbog ovog „transfera“ čak došao u Banja Luku da se pohvali na konferenciji za medije da se vraćaju u Skupštinu grada Banja Luke iz koje su „protjerani“ u decembru 2020. godine kada su dva odbornika DNS, Borivoj Obradović i Bojan Pećanac, napustila tu stranku, a kasnije prešli u SNSD.

I dok Petković i Nešić nisu krili zadovoljstvo zbog ovog transfera na društvenim mrežama građani su ostavljali sasvim drugačije komentare.

Jedan od njih je okačio Facebook status koji je Petković napisao na svom profilu 28. oktobra 2021. godine, a u kojem je svog sadašnjeg stranačkog šefa nazvao „lopovom“.

– Nenad Nešić i Milorad Dodik pjevaju pjesmu „lopov lopova uvijek osjeti“ kad im zatreba u datom trenutku – napisao je tada Petković.

On je u međuvremenu obrisao ili sakrio brojne svoje objave koje su bile vidljive na njegovom Facebook profilu.

Kopanje kanala

Neki su podsjetili i na Petkovićev intervju koji je ne tako davno dao za portal mojahercegovina, a u kojem je rekao da će radije „kopati kanale nego biti dio aktuelne vlasti u RS“.

– Ja razgovaram sa svim ljudima. Ali, radije ću kopati kanale nego biti član ove vlasti. Ja s njima u ovom trenutku ne mogu – rekao je 22. februara ove godine Petković, koji je upravo prelaskom u DNS postao dio aktuelne vlasti s obzirom na to da je njegova stranka dio vladajuće koalicije u RS.