anketirani građani BiH nezadovoljni postignutim dogovorom iz Laktaša

Konaković se "zahvalio" patriotama koje nisu dozvolile da isporuči ustavni sud i izborni zakon. No, kasno je za to!

Elmedin konakovic
Foto © Fena

Pritisak javnosti je ogroman, što pokazuju i svakodnevne izjave Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova i lidera NiP, a nerijetko čujemo u javnom prostoru i lidera Trojke., nakon press konferencije kojima pokušava da smiri javnost.

Konaković je na društvenoj mreži X reagovao na prozivanja javnosti u vezi postignutog dogovora u Laktašima. Prethodno su se reakcije Konakovića odnosile na to da i Trojka ima svoje zahtjeve. Međutim, press konferencija na kojoj su Dodik i Ćović objasnili kompletan dogovor na koji Nikšić nije reagovao niti demantovao niti jednu riječ, najbolje govori o karakteru dogovora, ali i lidera Trojke.

Konaković je prokomentarisao pomenuti pritisak javnosti riječima „umalo da isporučimo Ustavni sud, Izborni zakon, državnu imovinu. Sreća oglasiše se patriote i zaustaviše nas. Budno bdiju nad našom domovinom, onako kako su godinama unazad. Sreća pa ih imamo.“

Ono što Konaković kao i mnogi drugi političari zaboravljaju da kad se obraćaju javnosti, nije kompletna javnost učlanjena u SDA, a nisu tamo ni vedrili ni oblačili 15 godina kao što je i on sam. I ruku na srce, oglasila se američka ambasada koja je poremetila dogovor iz Laktaša.

Javnost je nezadovoljna dogovorom iz Laktaša koji je potvrđen prije nekoliko dana u Sarajevu. Lideri bi trebali shvatiti da je ovo ozbiljan politički momenat kada nam trebaju ozbiljni političari i ozbiljne izjave.