HUMANOST NA DJELU

Lijepa priča iz Hrasnice: Ugostitelj tokom cijelog ramazana nudi besplatan iftar ljudima u potrebi

Lalo

Ramazan je mjesec u kojem muslimani širom svijeta poste od zore do zalaska sunca, a iftar predstavlja obrok kojim se prekida post.

Postom se snaži da se grijehu odupre i sebi sreća na oba svijeta osigura. Osim jela i pića, muslimani širom svijeta se tokom mjeseca ramazana ustežu od svih tjelesnih užitaka.

U ovom mubarek mjesecu se ističu oni koji misle na bližnje svoje, na komšije i sve one koji usred teške finansijske situacije nisu u mogućnosti da sebi obezbijede iftar kojim bi prekinuli post.

Jedna lijepa priča dolazi iz sarajevskog naselja Hrasnica, gdje je vlasnik ugostiteljskog objekta "Lalo" odlučio tokom cijelog ramazana ponuditi besplatan iftar i besplatnu kućnu dostavu iftara za osobe slabog imovinskog stanja.

Besplatan iftar nije samo važan za one koji su slabe finansijske situacije, već i za one koji se osjećaju usamljeno u vrijeme ovog mubarek mjeseca.

Caffe slastičarna i ćevabdžinica "Lalo" je otvorila srce, a ukoliko znate nekoga ko bi mogao koristiti ovu uslugu, ostavljena su i dva telefonska broja - 062/800-004 i 033/515-705.