nove mogućnosti igre i aktivnosti na snijegu

Na Igmanu otvoren Montini zimski park za djecu

Igman snijeg

Mališani će od danas moći uživati u novom Montini snježnom parku na Igmanu, prvom vrhunski organizovanom skijalištu za djecu i početnike koje donosi nove mogućnosti igre i aktivnosti na snijegu. Grupacija kojoj pripada hotel Monti danas je svečano otvorila Snow park Montini za djecu i početnike koji se nalazi odmah pored hotela, a prostor je pretvoren u pravu igraonu na otvorenom.

Otvorenju su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović te su zajedno s predstavnicima Montinija presjekli vrpcu.

Otvorenje parka upriličeno je uz muziku, balone i zabavu za najmlađe koje su dočekale maskote njihovih omiljenih likova iz crtanih filmova. Organizatori su predstavili niz sadržaja koji Montini čine jedinstvenim okruženjem i prostorom za igru mališana.

Simbolično u godini kada obilježavamo 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu – prvi put na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu imamo vrhunski organizovano skijalište za djecu i početnike sa svim dodatnim sadržajima i aktivnostima.

Među sadržajima koje ovaj park nudi su ski lift, eskalator i skijalište za one najmlađe i početnike koji “prave prve korake na snijegu”, također tu je i snježna vrteška/carousel koja će im priuštiti smijeh i radost dok se vrte u magičnom planinskom okruženju.

Još jedna aktivnost koju će mališani zasigurno jeste snow tubing – odnosno adrenalinski spust niz specijalno dizajniranu tubing stazu. Pored svih sadržaja u podnožju padine je i “food and drink” korner s ugostiteljskim objektima, prostorom za sjedenje i druženje.