Tehnologija

Novi OnePlus 12 teaser

One Plus 12
Foto © Promo

OnePlus je predstavio zvanične slike svog predstojećeg OnePlus 12 vodećeg pametnog telefona na Weibo -u uoči svog predstavljanja 5. decembra u Kini, otkrivajući da će telefon biti dostupan u tri boje: bijeloj, crnoj i zelenoj.

Dizajn uređaja izgleda vizuelno sličan svom prethodniku, OnePlus 11, iako se klizač upozorenja — omiljena funkcija obožavatelja koja omogućava korisnicima da lako prelaze između profila zvuka za isključivanje zvuka, vibracije i zvona — sada nalazi na lijevoj strani. sa strane telefona umjesto sa desne strane.

Prema OnePlus-u, premještanje je napravljeno da bi se prilagodila nova integrisana antena koja je dizajnirana da poboljša performanse signala i smanji kašnjenje za striming igara. „Na osnovu internog testiranja, utvrđeno je da je optimalna pozicija antena za igre između kažiprsta korisnika kada se telefon drži u pejzažnoj orijentaciji“, navodi OnePlus u saopštenju za javnost. OnePlus 11 ima svoj klizač baš na tom mjestu, tako da je OnePlus pomjerio klizač na suprotnu stranu na OnePlus 12 da bi poboljšao performanse antene.

Mašinski preveden članak iz Iahoo Tech HK takođe otkriva neke od ključnih specifikacija OnePlus 12.

Ovo uključuje novi Sony LIT-808 senzor za njegovu glavnu kameru od 50 megapiksela i 3Ks periskopsku telefoto kameru od 64 megapixela, obje koje podržava Hasselblad Camera for Mobile. OnePlus 12 će takođe imati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesor (koji potvrđuje curenje od jula), panel „2K displeja“ kineskog BOE-a i podršku za bežično punjenje, dodir sa kišom i funkcije infracrvenog daljinskog upravljanja.

Detalji su inače mali, ali saznaćemo više o OnePlus 12 nakon njegovog zvaničnog debija sljedeće nedjelje. I na sreću, potencijalni kupci izvan Kine možda neće morati dugo da čekaju da se dočepaju toga. OnePlus će objaviti globalni datum lansiranja uređaja 15. decembra.