biti će predstavljen 25. februara

Novi Xiaomi 14 stiže za dvije nedjelje, poznata cijena u Evropi

Xiaomi 14 Pro Foto Xiaomi

Prethodne glasine da Xiaomi 14 Pro neće biti dostupan na tržištima izvan Kine će se izgleda obistiniti, pošto ta kompanija postepeno želi da ugasi model sa tom oznakom.

Ostalo je manje od dvije nedjelje do globalnog lansiranja pametnog telefona Xiaomi 14, koji će biti predstavljen 25. februara na Mobile World Congress-u u Barseloni, a izgleda da već imamo naznake cijena.

Ekipa grčkog sajta Techmaniacs je otkrila da će Xiaomi 14 na grčkom tržištu imati početnu cijenu od 1.099 evra, za verziju sa 12GB RAM-a i 512GB prostora za skladištenje podataka. Poređenja radi, prošlogodišnji osnovni Xiaomi 13, u 8GB/256GB konfiguraciji, koštao je999 evra.

Bazični Xiaomi 14 dolazi sa novom osnovnom memorijskom postavkom, kao što su i kineski modeli sa internom memorijom od 512GB i 1TB opremljeni sa 16GB RAM-a. Očekuje se da će njegova prodaja Xiaomi-ja 14 početi 29. februara.

Takođe, grčki sajt potvrđuje prethodne glasne da Xiaomi 14 Pro neće biti dostupan na tržištima izvan Kine. Izgleda da Xiaomi postepeno želi da ugasi model sa oznakom Pro u korist Ultra verzije.

Za sada još uvijek nema informacija o cijenama Xiaomi-ja 14 Ultra, ali se pretpostavlja da će, u susret njegovom predstavljanju, procuriti neka informacija i o tom telefonu.