Prijetnje i mizogini napadi na Ajlu Milišić-Tepić: hoće li institucije konačno reagirati?

PR SDA u KS brutalno izvrijeđao NiP-ovu zastupnicu: "Muslimanska politička glupača i kamenjarka, izdala vas je pod abdestom..."

Az 1

Marin Vukoja je nedavno izabran u Ustavni sud Bosne i Hercegovine, što je izazvalo val histeričnih napada i optužbi iz tabora SDA usmjerenih prema zastupnicima, liderima i članovima "trojke".

Posebna meta ovih gnusnih i mizoginih napada je Ajla Milišić-Tepić, zastupnica NiP-a, koju vrijeđaju zbog njenog hidžaba.

Među onima koji su se pridružili brutalnim napadima je Ismet Bećar, bivši PR sarajevske kantonalne organizacije SDA i bivši urednik Radija BIR.

Ajla Milišić Pepić, zastupnica u Parlamentu Federacije s hidžabom, kojoj ste dali 3705 glasova, koja je u Parlament ušla nakon što je Adnan Delić, kojem ste dali 11 563 glasa, podigao ruku za Vladu u kojoj će biti ministar, Čoviću vas je prodala s bismillom!

Vaša pseudoselefijska TV ikona, zvijezda halal cooking show-programa, polaznica alternativnih škola Kur’ana i hifza, žena, majka, kraljica… bošnjačka i muslimanska politička glupača i kamenjarka, izdala vas je pod abdestom!

Šta vam nije jasno? - napisao je Bećar. Na njegov status, fanovi Bećara i SDA ostavljaju još gnusnije komentare, poručujući između ostalog da Milišić-Tepić treba "na kolac nabit" i "uništiti izdajnike".

Hoće li nadležne institucije konačno reagirati na ove uporne prijetnje i pozive na nasilje, ili će čekati da se njihove prijetnje počnu ostvarivati u praksi?