WWIN LIGA BIH

Sarajevo i Borac remizirali

Fk Sarajevo Borac FB

Borac je poveo, Sarajevo izjednačilo, a zbog Kazlagića će se opet pričati o nefudbalskim stvarima....

Sarajevo i Borac sastali su se večeras u derbi susretu 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, kojim je ujedno i završeno ovo kolo. Meč je okončan rezultatom 1:1.

Dueli Sarajeva i Borca ove sezone izazivali su ove sezone nevjerovatno mnogo kontroverzi, a nema dileme da je i ovaj itekako kontroverzan, najviše zahvaljujući sudiju Mirzi Kazlagiću, koji je od prve minute imao itekako neujednačen kriterij suđenja, čime je iritirao domaću publiku.

Što se same utakmice tiče, Sarajevo je nakon početnog ispitivanja snaga uspjelo uspostaviti terensku inicijativu, ali prvu šansu imao je gostujući sastav nakon desetak minute igre preko krilnog napadača Damira Hrelje, koji je šutirao pored gola. Sarajevo se revanširalo pokušajima Čatakovića i Kyeremeha, koji nisu bili precizni.

U 23. minuti Kyeremeh je imao sjajnu šansu nakon što ga je proigrao Čataković, ali bio je neprecizan i promašio je okvir gola iako je imao samo Miloševića ispred sebe. Potom je Jokić spriječio Čatakovića da zatrese mrežu Borca i činilo se da Sarajevo generalno plete mrežu oko gola Borca, no onda je tempo igre malo opao.

Ne može se ne spomenuti da je na to uticao u najvećoj mjeri sudija Mirza Kazlagić, koji je svojim nevjerovatnim odlukama isprovocirao i domaće igrače i domaće navijače, a u jednom momentu njih desetak je čak pokušalo ući na teren. Ipak, sve se dobro završilo po utakmicu i aktere, a onda je Borac u 42. minuti poveo.

Julardžija i Kapetanović nisu se dobro razumjeli, Julardžija je loše dodao loptu i onda je krenula brza kontra gostiju. Hrelja je proigrao Vukovića na lijevoj strani, koji se namjestio na udarac i šutirao, a lopta je na putu ka golu pogodila Aničića, promijenila pravac kretanja i prevarila golmana Dejana Ilieva.

Znatno je ovaj gol poremetio Sarajevo, ali Bordo tim se sa novom energijom vraća u drugom poluvremenu i stiže do poravnanja već u 50. minuti. Nakon jednog centaršuta u kazneni prostor Borca, gosti ne uspijevaju očistiti loptu na adekvatan način, ona izvan kaznenog prostora dolazi do Julardžije, a ovaj vrlo snažnim udarcem pogađa mrežu Miloševića. Pomoglo je i što je lopta na putu ka golu nekoga zakačila i tako samo otežala posao Miloševiću.

Igra se malo rasplamsala nakon gola Julardžije, a brzo potom je šansu za goste imao Grahovac, dok je na drugoj strani Aničić probao nakon kornera, ali je Blagaić sa gol linije izbacio loptu.

Jokić je također imao šansu za goste, ali bio je neprecizan, prije nego je Čelić sjajno izbacio ispred Kyeremeha nakon kontre Sarajeva. Imalo je Sarajevo odličnu šansu nakon prekida, kada je odigrana lijepa akcija, a Buljubašićev udarac je uspješno ukrotio Milošević.

Veliku šansu za Borac je u 80. minuti imao Terzić, čiji je udarac izblokiran, da bi potom Iliev odbranio pokušaj Lukića glavom, pa je ostalo 1:1.

Promjena do kraja meča nije bilo, a Kazlagić je svojim odlukama povremeno bacao publiku u očaj i izazivao salve zvižduka.

Sarajevo sada ima 42 boda, dok Borac ima 63 boda.