Liga prvaka i Konferencijska liga

Večeras kreću evropski izazovi: Velež i Borac kod kuće, oba tima žele pobjede

Velez na grbavici

Dva bh. kluba večeras će odigrati svoje prve zvanične utakmice u novoj sezoni u to u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja.

Radi se o Veležu i Borcu koji će oba igrati na domaćem terenu. Borac igra utakmicu u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka, dok Velež igra utakmicu u okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu, piše sportsport.ba.

Iz Veleža su bili veoma jasni u proteklim danima jer su isticali da je pobjeda imperativ, ali problem su im pravile informacije u protivniku kojih skoro da nema.

“Iskreno mi imamo malo informacija. Imam par mečeva u Evropi i nisam se susretao s timovima iz Andore. Imaju dosta Španaca u ekipi, na taj način će i igrati. Svi smo trenutno u pripremama, ni oni ne znaju o nama puno… Pripremamo se maksimalno ozbiljno, dobro smo se uklopili za kratko vrijeme. Jako bitna utakmica, želimo proći i to je jasan cilj i fokus”, rekao je trener Veleža Čanadi.

Trener Veleža poručio je da njegov tim ulazi s respektom prema protivniku, te da oba tima imaju podjednake šanse u ovom okršaju.

“Znamo da smo Velež i prolazak mora biti imperativ. Svi moraju igrati na maksimumu. Moramo respektovati protivnika, šanse su 50-50 i to moramo reći, jer ni sami ne znamo gdje trenutno stojimo jer smo kratko na okupu. Sutra ću tek dobiti puno odgovora kakva je ekipa u stvari”.

Velež svoju prvu utakmicu igra na stadionu Grbavica, te će sigurno pokušati riješiti pitanje putnika u narednu fazu takmičenja već u prvoj utakmici.

Utakmica koja se igra na Grbavici počinje u 20 sati i sigurno je da će tribine ovog stadiona biti jako dobro ispunjene.

Borac u Banjaluci dočekuje Egnatiu

Sat nakon što krene utakmica koja se igra na Grbavici, počinje utakmica u Banjaluci između Borca i Egnatije u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka.

Jasno je svima da Borac čeka težak put ka Ligi prvaka, ali prolaz protiv Egnatije donosi sigurnih šest evropskih utakmica i to je trenutno glavni cilj Mladena Žižovića.

“Kada je u pitanju naša forma, rezultati pokazuju da dobro radimo, dobro treniramo i nagrađeni smo s nekim ishodima iako to u pripremnom periodu možda nije previše u fokusu”, rekao je pa nastavio:“Promijenili smo određeni broj igrača, zarotirali smo malo kadar, a opet ponavljam, možda sam i dosadan, potrebno nam je vrijeme, koje u ovom trenutku nemamo. Ipak, smatram da je bilo dovoljno da upoznamo jedni druge i da se adekvatno pripremimo za osvajača duple krune u Albaniji.”

Utakmica između Borca i Egnatije igra se sa početkom od 21 sat.