Građani razočarani i bijesni zbog smrti mlade doktorice:

“Bila je budućnost, a ubio ju je pijani vozač!”

Tragedija doktorica

“Draga naša djevojčice, školska prijateljice mog djeteta, naše djece, divno dijete, Bihać plače za tobom, neka ti dragi Allah podari dženet, a porodici sabur.”

Bosna i Hercegovina danas tuguje za mladom doktoricom, 25-godišnjom Azrom Spahić. Doktorica iz sarajevskog Doma zdravlja, rodom iz Bihaća, poginula je sinoć na Marijin-Dvoru u Sarajevu. Nju je, vozeći Mercedes, na pješačkom prijelazu pokosio Armin Berberović zvani Berba. Uz nju, teško je povrijeđena još jedna mlada doktorica – Alma Suljić, te još jedna osoba. Od dr. Spahić, koja je nedavno završila Medicinski fakultet, danas se opraštaju mnogi. Ljuti su, uznemireni i ogorčeni.

Oni koji su je poznavali kažu da je odisala dobrotom, da je bila budućnost ove zemlje i da je s njenom smrću izgubljeno ko zna koliko života koje je mogla spasiti. “Još jedan pijani sarajevski kabadahija u akciji. Ubiše nam mladost, naše pametne i uspješne ljepotice.

Ovo je već drugi put da pijani vozači ubice ubijaju našu mladost na sarajevskim pješačkim prelazima. Edita Malkoč iz Bosanske Krupe na isti je način izgubila život(…) Sinoć Azra i kolegica teško povrijeđena. Tuga… Sinoć je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Sarajevu, na pješačkom prijelazu, život izgubila sugrađanka Azra Spahić koja je rođena bišćanka. Azra je bila doktorica medicine i zaposlenica JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo. Neka joj je vječni rahmet i lahka crna zemlja Bosanska, a porodici sabur…”, piše njen sugrađanin Ekrem Halilagić.

“Uz najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i kolegama, kao i uz duboko žaljenje zbog nemjerljivog gubitka, tjeram se da napišem par riječi za sve vas koji možda niste poznavali našu Azru.

Sinoć nam je neki monstrum oduzeo bisera naših generacija: doktoricu, naučnicu, umjetnicu, svestranu djevojku koja je bila rođena da napravi razliku u ovom odronu od društva u kojem žrtve i ožalošćene potapšeš po ramenu i pohvališ za hrabrost, a monstrumima ni ne pokušaš sistemski stati u kraj. Istina je da svi životi vrijede jednako, samo što mi se srce mrvicu jače stegne kad se sjetim da je život drage Azre sinoć za sobom odnio i sve živote koje je mogla spasiti – a bilo bi ih mnogo, vjerujte.”

Ovaj sadržaj vam se ne prikazuje jer ste onemogućili Embed kolačiće

Jedan od brutalno iskrenih komentara kaže:

“Ovdje se svi uporno trude da ignorišu divljački zabavu noćne auto trke. Ali, nek’ se djeca zabave, nije im babo kupio mašinu da je gleda već da pokaže odmalena mu*a, naslijeđena po obje linije, na cesti.” Također, na Facebook stranici koja okuplja ljekare iz BiH, navodi se: “Sinoć je u Sarajevu život tragično izgubila dr. Azra Spahić. Naše misli su uz njenu porodicu i prijatelje. Azra je bila budućnost ove zemlje – vesela, pametna, obrazovana, kulturna, dobra duša… Njen život je uzeo pijani vozač. “Toliko je tužno i bolno da ne postoje riječi kojima bi izrazila ono što trenutno osjećam. Znam i vidim samo jedno nažalost, a to je da polako postajemo društvo devijantnog podmladka! Molim vas, roditelji, ukinite primat tehnologije, nad razgovorima sa svjom djecom. Razgovori su zahtjevniji i traže puno više vremena nego igranje igrica ali dugoročno donose benefit i pojedincu i društvu!”, još je jedan od komentara, dok kolega Denis Zeba navodi: “Ubice za volanima. Šta je bilo sa desetinama vozača koji se svaku večer trkaju glavnom cestom. U najgorem slučaju dobiju kazneni bod… Šta je bilo sa vozačem koji je nedavno divljao u BMW-u na Dolac-Malti. I tada se sve samo pukom srećom završilo bez poginulih.”

“Odgajaš, maziš, voliš najviše na svijetu, uložiš crno ispod nokata, da ti mezimica završi najteži fakultet, daleko od Bihaća…i onda drugi mezimac, skoro pa vršnjak, kojem je neko dao mercedes i ko voli da se trka, a nije umoran i slomljen studiranjem na teškom fakultetu…uzme život, snove, srce… Zaustavimo trke u gradu, spasimo buduće žrtve!!!”, još je jedan od komentara građana koji su s pravom bijesni.