
Visoke temperature često nas sputavaju da se posvetimo kuhanju te je ljeto idealno vrijeme za konzumaciju laganih i svježih namirnica.
Zato zaboravite na klasične deserte koji zahtijevaju dugotrajno pečenje te ljeto iskoristite za pripremu kremastih deserata od svježeg voća ili s aromom čokolade kao što su domaći sladoledi, sorbeti, voćni jogurti ili kremaste voćne torte s biskvitom od gotovih keksa.
Sastojci
za 4 osobe
1 Doclela Choco vanilla desert 400 ml mlijeka 200 ml vrhnja za šlag 7-8 žlica Nadjeva od višanja svježe višnje ili trešnje za posluživanje čokoladne mrvice za dekoraciju
Priprema 1. Pripremite 4 staklene čaše ili posudice. U posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml vrhnja za šlag te dodajte sadržaj mješavine za pripremu vanilla deserta. Miješajte električnom mikserom srednjom brzinom tačno 1. minutu.
2. U drugu posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml vrhnja za šlag te dodajte sadržaj mješavine za pripremu choco deserta. Miješajte električnom mikserom srednjom brzinom točno 1 minutu.
3. Slažite kreme u četiri čaše, prvo čokoladnu, a zatim onu od vanilije. Zatim stavite sloj nadjeva od višanja te ponovite čokoladnu i kremu od vanilije.
4. Desert dekorirajte svježim voćem i čokoladnim mrvicama. Tako pripremljeni desert ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 30 minuta prije serviranja.
Posluživanje
Desert dekorišite svježim voćem i čokoladnim mrvicama. Tako pripremljen desert ostavite da se hladi u frižideru najmanje 30 minuta prije serviranja.
Savjet Pričekajte 3 minute da se kreme stisnu prije nego što ih kašikom naizmjence raspodijelite u čaše za serviranje.