etto.ba saznaje

Horor za ramazan u Višegradu: Starce Fadila i Aišu pronašli vezane i teško pretučene u porodičnoj kući

Screenshot 1

Stravičan slučaj potresao je povratnčku populaciju u Višegradu kada je otkriveno da su stari bračni par Fadil i Aiša Memišević iz sela Omeragići jučer oko 19 sati teško pretučeni i opljačkani u vlastitom domu.

Naime, kako nam je potrdio Hasan ef. Skorupan supružnicima je u kuću upao maskirani lopov koji ih je vezao selotejp trakom, a potom ih tukao i maltretirao da bi mu otkrili, gdje skrivaju novac. Ispreturao je stvari u prostorijama odakle je ukrao novac, a potom je pobjegao ostavivši ih vezane i nemoćne.

Starci su se oko 23.30 sati uspjeli odvezati i potom su krenuli prema komšijama da bi potražili pomoć. Aiša se prva odvezala, a potom je oslobodila i svog supruga.

Iscrpljeni i usljed nemoći od zadobivenih povreda pali su na pola puta gdje su se onesvjestili.

Aiša je uspjela da se osvijesti i vrati kući, a djed Fadil je na tom mjestu prenoćio i nakon što je došao sebi i on se vratio u kuću.

Tu su bespomoćni i povrijeđeni čekali pomoć, a za to vrijeme nisu ništa jeli niti pili.

Kasnije je njihova komšinica došla do njih da bi im odnijela lijekove i tu je zatekla stravičan prizor.

Ona je pozvala putem telefona Bilala Memiševića koji je pozvao efendiju Skorupana kojeg je ova užasna vijest zatekla tokom teravije.

Odmah se uputio prema starcima i pozvana je policija. Pripadnici Žandarmerije tragaju za počiniocem koji je kako doznajemo od dede i nane ukrao 7.000 maraka. Starci su prevezeni u Goražde gdje će im biti pružena ljekarska pomoć.

„Ovo mogu samo neljudi. Premlatiti dvoje nedužnih staraca u iftarske sate za vrijeme ramazana“, kazao nam je kratko efendija Skorupan.