KINEZI SE BACILI NA POSAO

Mobilna verzija Elden Ringa u razvoju?

Elden ring eurogamer net

Kineska kompanija Tencent navodno radi na mobilnoj verziji Elden Ringa od FromSoftware studija, ali je igra i dalje u veoma ranoj fazi razvoja.

Ove vijesti prenosi Reuters, koji je razgovarao sa tri anonimna zaposlena u Tencentu. Prema ovom izvještaju, ”Tencentu hitno treba nova hit igra”, jer kompanija tvrdi da prošle godine ”nije postigla apsolutno ništa na gejming tržištu”.

Zbog toga se jedno vrijeme čak pričalo da Tencent planira da kupi licencu za Dungeons & Dragons, ali je Hasbro na kraju demantovao ove glasine, prenosi Play Zine.

Na tu temu, budite uvjereni da Tencent nije ”kupio” Elden Ring IP, već je samo dobio licencu koju i dalje drži FromSoftware. Japanska kompanija je licencu navodno uručila 2022. godine, kako bi developeri iz Tencenta radili na prototipu mobilne verzije igre.

Ipak, ovo neće biti prosti port Elden Ringa za mobilne telefone, već Tencentov odgovor na ultra popularni Genshin Impact od studija miHoYo. Tencent se očigledno ”napržio” na uspjeh Genshin Impacta, koji godišnje navodno zarađuje 2 milijarde dolara, i to samo na mobilnim platformama. Ovo znači da će mobilna verzija Elden Ringa gotovo sigurno biti free to play igra sa mikrotransakcijama.