brojke koje oduzimaju dah

Nadmašujući očekivanja: Bingo postavlja rekorde u 2023. godini. Neprikosnoveni kralj bh. privrede

Bingo Dzabic senad bingo

Protekla godina je bila izuzetno uspješna za kompaniju Bingo iz Tuzle, koja je ostvarila impresivne rezultate. Postigla je vodeću poziciju u Federaciji Bosne i Hercegovine po tri ključna pokazatelja: prihodima, dobiti i broju zaposlenih.

Bingo je ostvario rekordne prihode od gotovo dvije milijarde KM, preciznije 1.948.986.787 KM, što predstavlja značajan porast u odnosu na prethodnu godinu kada su prihodi iznosili 1.643.450.387 KM.

Dobit kompanije u protekloj godini je također značajno porasla, dosegnuvši iznos od 158.360.440 KM, u poređenju sa 117.125.912 KM u 2022. godini.

Bingo je osigurao radna mjesta za impresivan broj od 8.108 zaposlenih, čime je pokazao svoju posvećenost i odgovornost prema lokalnoj zajednici.

Ova kompanija se ističe kao poslodavac koji kontinuirano reinvestira svoje prihode u Bosnu i Hercegovinu, otvarajući nove pogone i objekte, te zapošljavajući domaću radnu snagu. Također, posljednjih godina primjetan je značajan napredak u poboljšanju položaja radnika u kompaniji.

Bingo je poznat po svojoj velikoj mreži maloprodajnih objekata širom zemlje, kao i po značajnom broju proizvodnih objekata u različitim sektorima.