imaju vremena za bibikanje, a nemaju za Arnaudiju

Politika spektakla: Dramatična vožnja trojke u tramvaju

vožnja trojke u tramvaju

Danas su politički lideri iz Sarajeva: federalni premijer Nermin Nikšić, državni ministar prometa i komunikacija Edin Forto, zajedno sa premijerom Nihadom Ukom, ministrom saobraćaja Adnanom Štetom te načelnicima Nerminom Muzurom, Hasanom Tanovićem, Srđanom Mandićem, Elvedinom Okerićem i Irfanom Čengićem ... izazvali dramu kada su se opet odlučili za slikanje u tramvaju, čineći to kao trojkin federalni premijer Nermin Nikšić, državni ministar prometa i komunikacija Edin Forto te premijer Nihad Uk. Ovaj dramatični potez, koji je postao gotovo rutina, iznenadio je javnost s obzirom na nedavnu nabavku novih, modernih tramvaja za Kanton Sarajevo, kupljenim našim parama.

Unatoč očekivanjima da će politički lideri koristiti ovu priliku za prezentaciju konkretnih akcija i rezultata, trojka se opet odlučila za istu marketinšku taktiku. No, dok se političari hvale vožnjom tramvajem, stvarni problemi ostaju nepromijenjeni.

Jutros je izbio dramatičan događaj kada je BHRT, suočen s teškom finansijskom situacijom, ugasio signal Federalnoj televiziji zbog dugovanja. Ova situacija izazvala je ozbiljnu zabrinutost među građanima, dok politička trojka, umjesto da se bavi stvarnim pitanjima, nastavlja s marketinškim trikovima.

Osim toga, političari su ignorirali i druge važne probleme poput situacije s Federalnom televizijom koja već godinama funkcionira s rukovodstvom u tehničkom mandatu i upitnom legalnošću.

Dok politička trojka pokušava skrenuti pažnju javnosti svojim dramatičnim gestama, građani očekuju konkretne akcije i rješenja za stvarne probleme koji pogađaju njihove živote svakodnevno.

Važno je napomenuti da politička trojka nije bila prisutna na otvaranju Arnaudije , valjda tramvaj ne vozi do Banja Luke. Imaju vremena se vozati tramvajima koje su kupili našim parama, ali nemaju vremena doći na otvaranje džamije Arnaudije. Napominjemo, jedini koji su vidljivo bili prisutni na otvaranju Arnaudije su Refik Lendo i Sevlid Hurtić.