DODIK I SREBRENIČKI INFERNO

Quo vadis, Mile?

Milorad Dodik srebrenica

Kada jednom, ako ikada, dođe sebi i pogleda oko sebe, Milorad Dodik će biti potpuno van sebe, zaprepašten svim svojim malicioznim i „bolesnim“ idejama , kakva je i ova nova o promjeni imena Srebrenice na fonu općesrpskog konsenzusa u entitetu RS i Srbiji o Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Njemački narod nakon Drugog svjetskog rata i holokausta nad Jevrejima nikada nije bio ni blizu ideje o promjeni imena gradova Nirnberga, Dahaua ili Aušvica. Ni austrijski grd Linc nije promijenio ime jer je kod njega bio jedan od najstrašnijih i najveći konclogor u ovoj zemlji -Mathauzen.

Opterećen maničnim stvarima kojima plaši i svoje potpuno utišale građane, od referenduma, otcjepljenja, simuliranja bezbjednosnih i sigurnosnih problema, povlačenja srpskih političara iz insititucija, blokiranjem donošennja evratlanstkim zakona, žestokim suprotstavljanjima „ nepriznatom“ Visokom predstavniku, pa do tzv. mirnog razdruživanja, Milorad Dodik svjesno vodi taj dio BiH u još dublju neku mračnu prošlost, umjesto u sigurnu i ružičastiju budućnost.

U Srebrenici nije niko poginuo 11. jula, reći će danas čovjek koji je pred bh javnošću prije mnogo godina rekao „ da u Srebrenici je počinjen genocid“. Je li to isti čovjek ili je ovaj današnji Milorad Dodik, sa 64 godine tek blijeda neprepoznatljiva sjenka proameričkog političara koji je „ na tenku“ došao na čelu RS. Od „onog“ do „ovog“ Dodika, izgleda da se sličnost može pronaći isključivo u DNK-u, dok je njegova moralna struktura ona nekadašnja danas u potpunosti razmrvljena i bačena „pod noge“.

Miloradu Dodiku je moralno ponašanje prema nekim svetinjama koje priznaje svijet postao ogromni teret i balast utoliko što bi njegovo prihvatanje bilo pogubno za njegov opstanak na vlasti. Njegov prioritet je sada mitomanijska priča o Srbima koji su uvijek na braniku istine i uvijek žrtve, ali , avaj, svijet to nikako da razumije. U stvaranju drugačije istine o žrtvama nije nemoguće da se, poput onog ludog naučnika pseudopovjesničara koji je tvrdio da su Srbi najstariji narod na planeti, pojavi opet neki „stručnjak koji će svima pa i Ujedinjenim narodima dokazivati kako su , stvari , Bošnjaci streljali u Srebrenici 8300 Srba.

Milorad Dodik za sada „nudi“ svoj novi politički „proizvod“-promjenu imena Srebrenice. I to je poprilično morbidno, sotonistički i za psihijatrijski kauč.