Predstavljen je prvi primjerak

Rimac je predstavio specijalno rođendansko izdanje Nevere po poznatoj cijeni

Nevera

Predstavljen je prvi primjerak iz serije od devet Rimac Nevera automobila, koji pripadaju limitiranom rođendanskom izdanju.

Kako bi obilježili 15. godišnjicu kompanije, Rimac planira proizvesti devet automobila iz ove ograničene serije, a prvi koji su pokazali iz kompanije je mat bakrene boje.

Slavimo 15 godina Rimca! Od pokretanja garaže do globalnog fenomena, prkosili smo izgledima i gurnuli...

"Od pokretanja garaže do globalnog fenomena"

"Slavimo 15 godina Rimca! Od pokretanja garaže do globalnog fenomena, prkosili smo izgledima i pomjerili granice. Danas predstavljamo naše ograničeno izdanje automobila povodom 15. godišnjice, kao počast našem buntovnički put“, stoji u saopštenju Rimac Automobila.

Prvi automobil je napravljen u mat bakrenoj boji, koja se često koristi za električne kablove. Svi automobili iz serije imat će ekskluzivne dvobojne aluminijske felge, a unutrašnjost će sadržavati posebne detalje koji ovu seriju izdvajaju od ostalih modela, navode iz Rimac Automobila.

"Kupci mogu da biraju između smele crne ili besprekorno bele za kabinu, sa sedištima obrubljenim kontrastnom bakrenom kožom i utisnutim brojem 15", stoji u postu, završavajući porukom: "Evo za 15 godina ustanka i inovacija."

Cijena je 2,35 miliona eura

Cijena ovih automobila je 2,35 miliona eura, a uključuje prtljag prilagođen unutrašnjosti vozila. Prvi automobil iz ove serije biće prikazan na Goodwood festivalu brzine, gdje je Rimac Nevera postavio rekord u proizvodnji automobila 2023. godine, prešavši stazu za 49,32 sekunde.

Što se prodaje tiče, ne zna se tačno koliko je Nevera prodata. Iz najava o Neveri može se pročitati da je broj prodatih Nevera porastao sa "oko 50" u 2022. na "više od 50" u 2024. godini.