nastavlja se uspješna saradnja

Bosna i Hercegovina i Hrvatska potpisale Plan o bilateralno-vojnoj saradnji

Hrvatska Bih vojna suradnja plan2 872x610

Danas je potpisan Plan o bilateralno-vojnoj saradnji između Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Ministarstva odbrane Republike Hrvatske za 2024. godinu.

”Pomoćnik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i vojni ataše Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini brigadir Davor Kiralj potpisali su 10. jula 2024. godine, Plan bilateralno-vojne saradnje za 2024. godinu između Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Ministarstva odbrane Republike Hrvatske”, saopšteno je Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Pomoćnik ministra odbrane Bosne i Hercegovine izrazio je zahvalnost na tome što jedan od najvećih planova bilateralne saradnje koje Bosna i Hercegovina ima je sa Republikom Hrvatskom.

”Potpisivanjem Plana bilateralno-vojne saradnje za 2024. godinu nastavlja se uspješna saradnja između ministarstava odbrane Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a ovom prilikom izraženo je i obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom”, istaknuto je iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.