
Nama su najdraži kolači čija priprema ne zahtjeva pečenje i traje manje od 25 minuta. Po želji cheesecake možete ukrasiti i bobičastim voćem.
250 gmljevenih petit keksa
230 gmaslaca, otopljenog
3 žlicemlijeka
Krema
500 gkrem sira
500 mlslatkog vrhnja
8 žlicašećera u prahu
2 žličiceekstrakta vanilije
Sok pola limuna
1 vrećica želatine
10 žlica vode
Priprema
Podloga
Namastite kalup Kalup promjera 26 cm lagano namastite.
Pripremite podlogu
Mljevene kekse, otopljeni maslac i mlijeko dobro promiješajte pa utisnite u kalup. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Krema
Izmiksajte kremu U većoj posudi izmiksajte svježi krem sir sa šećerom, ekstraktom vanilije i limunovim sokom. U drugoj posudi slatko vrhnje istucite u šlag pa umiješajte u smjesu od sira.
Dodajte želatinu
Želatinu otopite u vodi i ostavite da nabubri. Prebacite želatinu u lonac i zagrijte na laganoj vatri dok se ne otopi. Izlijte je u kremu od sira te dobro pomiješajte.
Ohladite
Dobivenu kremu izlijte na podlogu, zagladite špatulom pa stavite u hladnjak preko noći. Izvadite iz kalupa, narežite i poslužite.