pošaljite emoji sličicu primaocu

Jedan Redditor nazvao je ovu funkciju najboljom Apple funkcijom ikada

Apple
Foto © Shutterstock/apple.com

Skoro svi znaju za klasične emotikone, ali jeste li znali da postoji skrivena funkcija koja vam omogućava da kreirate vlastite emoji naljepnice?

Upravo to je jedan korisnik iPhonea otkrio na popularnoj platformi Reddit .

Ovaj sadržaj vam se ne prikazuje jer ste onemogućili Embed kolačiće

Ova nova funkcija, dio Appleove iMessage platforme za ćaskanje, dugo je ostala nepoznata većini korisnika. Ali sada je vrijeme da to istražite. U aplikaciji iOS Messages, korisnici mogu kombinirati više emotikona kako bi stvorili jedinstvenu naljepnicu za dijeljenje s prijateljima ili članovima porodice.

Morate koristiti iMessage da biste koristili ovu funkciju. Jednostavno pošaljite emoji sličicu primaocu, a zatim odaberite drugu emoji sličicu i prevucite je preko već poslane emoji sličice. Možete dodati više emotikona, pa čak i koristiti drugi prst za povlačenje prema van, čineći drugi emoji veći od prvog. Još bolje, čak je moguće rotirati emotikone rotiranjem prsta na ekranu.

Iako većina korisnika iPhonea nije svjesna ove funkcije, jedan Redditor je čak nazvao ovu funkciju "najboljom Appleovom karakteristikom svih vremena". I nema potrebe za instaliranjem dodatne aplikacije – sve što vam je potrebno već je na vašem iPhoneu.

Međutim, imajte na umu da ova funkcija neće raditi ako prvo ne pošaljete emotikon primaocu. Nakon što uklonite prst sa drugog emotikona, kombinovani emoji sliči će biti isporučeni primaocu kao naljepnica. Za kreativce među vama, ovo je savršen način da ispričate svoju priču koristeći samo emotikone.