
Ove rolnice se veoma brzo i lako prave, mekane su kao duša, a tako ukusne da će vam postati jedan od najomiljenijih recepata. Prijatno!
Sastojci
jedno pakovanje kora za pitu 400 grama sira 100 ml mlijeka 40 ml ulja pola kesice praška za pecivo susam 3 jajeta.
Priprema
U zdjeli razmutite jedno jaje i dodajte 100 ml mlijeka, 40 ml ulja i pola kesice praška za pecivo. Sve sastojke dobro umutite žicom, kako bi se sjedinili.
Da biste napravili fil, u zdjeli umutite jedno jaje i dodajte oko 400 grama sira. Izmiješajte da se sastojci sjedine. Probajte da li vam je sir dovoljno slan pa, u slučaju da nije, dodajte još malo soli.
Prvi list kore premažite prvom smjesom, preklopite drugim listom, a zatim i taj list premažite. Preklopite trećim listom i onda nanesite fil duž jedne strane. Nakon toga, listove urolajte. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Urolane kore redajte u tepsiju koju ste prethodno malo podmazali puterom ili nauljili.
Za preliv umutite jedno jaje, dodajte mu malo mlijeka i ulja, sve dobro umutite i premažite i prelijte rolnice koje ste stavili u tepsiju. Rolnice isijecite nožem. Po želji, rolnice možete posuti sjemenkama susama ili maka.
Rolnice pecite oko dvadeset minuta (u zavisnosti od jačine vaše rerne) na 200 stepeni, u prethodno zagrijanoj rerni.