Mythos linije

Mercedes lansira ultraluksuznu liniju automobila

Mercedes

Najekskluzivniji Mercedesovi modeli dolaziće iz posebne Mythos linije.

Mercedes je podbrend Mythos najavio još 2022. godine, a sada konačno stižu prve konkretne informacije. Prvi model stiže sljedeće godine, a radit će se o speedsteru baziranom na SL-u.

U prošlogodišnjem postu na Instagramu, šef dizajna Mercedesa Gorden Wagener nazvao je konceptni automobil Mercedes-Maybach SL i otkrio da će imati samostojeći Mercedesov amblem, sjajnu Maybach rešetku i crnu prednju haubu prekrivenu ponavljajućim uzorkom Maybach značke.

Sve to ukazuje na činjenicu da novi model neće biti ekstremni sportista, već samo luksuzni automobil sa sportskim težnjama i vjerovatno za sve smrtnike najekstremnijom cijenom. Kao pravac kojim će Mercedes ići najčešće se spominje BMW-ova Alpina, ali sa daleko većim mogućnostima individualizacije.

Ovaj sadržaj vam se ne prikazuje jer ste onemogućili Embed kolačiće

Ako u jednačinu uključimo i cijenu trenutnog top modela, modela SL 63, lako je zaključiti da bi prvi iz porodice Mythos mogao početi od oko 300.000 eura. Baš kako i priliči zvaničnom opisu podbrendove Mythos kao "ekskluzivnog kolekcionarskog automobila".

A ako se pitate ima li smisla podići ljestvicu iznad Maybacha, možemo samo ponoviti da su bogati sve bogatiji, a to otvara vrata dodatnom profitu za Mercedes.