Prava bajka

Nakon što je ponizio ‘Zmajeve’, Luksemburg dobio fenomenalne vijesti pred baraž za Euro!

Luksemburg

Prije četiri dana nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je jedan od najsramotnijih poraza u svojoj povijesti, obzirom da je selekcija Luksemburga slavila protiv ‘Zmajeva’ sa visokih 4:1.

Naime, iako su završile iza Portugala i Slovačke u grupi J koji su se kvalifikovali na Euro, reprezentacije Luksemburga, Islanda i BiH i dalje se nadaju igranju u Njemačkoj naredne godine. Sva tri navedena nacionalna tima nastupit će u martovskom baražu.

Luksemburg će tako igrati baraž u C grupi, odnosno kao učesnik minule Lige nacija u C diviziji. Prvi protivnik biti će mu reprezentacija Gruzije i to u Tbilisiju.

Bez obzira na to što su Luksemburžani u velikom usponu, Gruzija je jasan favorit. Međutim, danas za Holtza i njegove izabranike stižu fantastične, dok za Gruzijce katastrofalne vijesti.

Radi se o tome da najveća zvijezda Gruzije i nogometaš Napolija, Khvicha Kvaratskhelia, neće igrati u prvoj utakmici baraža, odnosno u meču protiv Luksemburga.

Kvaratskhelia je sinoć protiv Španije dobio treći žuti karton u kvalifikacijama i morat će da odmori jednu utakmicu. Sve je danas i potvrđeno od strane Nogometnog saveza ove zemlje.