može biti teško iskustv

Nemojte odmah ulaziti u automobil po ovoj vrućini: Evo kako da ga ohladite za samo deset sekundi!

Auto

Svaki vozač koji je sjeo u automobil koji cijeli dan sjedi na suncu zna koliko to može biti teško iskustvo. Ovo ne samo da je neugodno, već može biti i opasno po zdravlje.

Bez obzira da li imate klimu u automobilu ili ne, ovaj trik će vam pomoći da ohladite automobil koji je bio na suncu za desetak sekundi.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da snižava temperaturu u vozilu za deset stepeni za 24 sata.

Na sjedišta, pogotovo ako su kožna, stavite nešto od pamuka (stara majica...) - tako će vam biti lakše da sjednete na njih jer neće biti tako vruće.

Volan je dobro okrenut u stranu prilikom parkiranja, pa kada se vratite i stavite ga u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) će biti hladan.

Osim toga, prije nego što izađete iz auta, stavite nekakav poklopac na mjenjač, možete koristiti i staru čarapu, da vam ne bude tako vruće kada se vratite za volan.

Ono što može pomoći da se automobil ne pregrije je postavljanje aluminijumske zaštite na unutrašnju stranu vjetrobranskog stakla, koja se može kupiti u trgovinama autodijelova. Odbija sunčeve zrake, pa se neće desiti da vam se kontrolna tabla i volan toliko zagriju da ne možete da ih dodirnete.