evo što je novo

Nissan predstavlja obnovljeni Qashqai

Nissan

Pionir segmenta kompaktnih crossovera, Nissan Qashqai, u svom trećem izdanju, na tržištu je već tri godine. Vrijeme je za redizajn.

Nakon više od 350.000 prodatih primjeraka u Evropi, Nissan nam predstavlja obnovljeno izdanje modela.

Osvježen vanjski izgled

Obnovljeni model odmah ćete prepoznati sprijeda po novom dizajnu maske, navodno inspirisanoj metalnim ljuskama drevnog japanskog viteškog oklopa. Svjetla su također nova, sa odvojenim dnevnim svjetlima od pet dijelova i novom grafikom stražnjih svjetala.

Novi 18-inčni dijamantski rezani alu felge sada su standard u srednjem nivou opreme. Ponuda se kreće do dva broja većih felgi, a što se tiče boja, u ponudi su tri nove nijanse karoserije: bijela Pearl, crna Pearl i Deep Ocean, koja se mijenja ovisno o osvjetljenju i može se svrstati negdje između tamno plave i metalik plave. -zeleno.

Ponuda uključuje i N-Design verziju sa dodatnim ekskluzivnim detaljima. Pragovi vrata i lukovi točkova ove verzije izrađeni su u boji karoserije, a tu su i nove alu felne od 20 inča.

Renoviran enterijer

Instrument tabla, umeci u vratima, nasloni za ruke na vratima, poklopac centralne konzole i oslonci za koljena u višim verzijama presvučeni su alkantarom koja daje kvalitetniji utisak u unutrašnjosti. Za bolje opremljene verzije računajte na kožne presvlake i ambijentalno osvjetljenje u nekoliko nijansi.

Što se tiče tehnologije, vlasnici mogu očekivati obnovljeni Around View Monitor sa snimcima sa četiri eksterne kamere koje pružaju pogled na vozilo iz ptičje perspektive i omogućavaju lakše parkiranje. Sistem je proširen 3D funkcijom koja proširuje pogled na vozilo sa svih strana, uključujući i pogled "kroz haubu".

Ostali sistemi pomoći su takođe poboljšani, posebno oni koji utiču na aktivnu bezbjednost. Također, ovo je prvi Nissan koji nudi Google usluge.

Nema važnih novosti u vezi vožnje. Okosnica ponude i dalje je e-Power, pogon sa trocilindričnim benzincem čija je svrha punjenje baterije, a vožnja se odvija isključivo na struju.

Cijena i tačan datum dolaska na tržište biće naknadno objavljeni.