DOKAZ POSVEĆENOSTI DB

Schenker: Prvi logistički provajder sa AEO certifikatom u BiH

DB Schenker
Foto © DB Schenker

U DB Schenkeru, jednom od vodećih logističkih provajdera u svijetu, kvalitet nije samo riječ - to je dio njihove kulture. Kompanija razvija okruženje u kojem izvrsnost nije jedna od opcija, nego osnovni princip.

Od njihovih savremenih logističkih rješenja do stalne interakcije sa klijentima, svaka faza poslovanja DB Schenkera odražava posvećenost detaljima i perfekciji. Konstantno inoviraju, usavršavaju procese i prilagođavaju se rastućim industrijskim standardima, osiguravajući da njihove usluge budu još kvalitetnije i efikasnije.

AEO certifikat - dokaz izvrsnosti

Najnoviji dokaz posvećenosti poslovnoj izvrsnosti je AEO certificiranje koje je DB Schenker uspješno sproveo u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje (UINO).

DB Schenker
Foto © DB Schenker

Schenker Sarajevo je prva logistička i općenito druga kompanija prisutna na tržištu BiH koja posjeduje AEO certifikat. Ovo ima poseban značaj za poslovanje jer predstavlja simbol vrhunskog kvaliteta u domenu međunarodne trgovine.

AEO (Ovlašteni privredni subjekt) je program EU koji priznaje sigurnost i pouzdanost u lancu snabdijevanja. AEO postupak omogućuje certificiranje privrednih subjekata koji su zadovoljili određene sigurnosne kriterije u međunarodnom prometu robe. Ovaj certifikat potvrđuje da je kompanija pouzdana u svojim carinskim aktivnostima, čime se olakšavaju carinski postupci i pružaju dodatne pogodnosti u međunarodnoj trgovini.

AEO certifikat pruža nekoliko pogodnosti, uključujući smanjenje vremena čekanja prilikom carinskih provjera, manje fizičkih i dokumentarnih pregleda robe, prioritetni tretman u carinskim postupcima, mogućnost izbora vrste postupka, te općenito veće povjerenje od strane carinskih organa.

DB Schenker m
Foto © DB Schenker

Također, može olakšati poslovne odnose s partnerskim subjektima u međunarodnoj trgovini, što će sve skupa značajno pojednostaviti i ubrzati procese uvoza i izvoza.

Priznanje od strane AEO programa naglašava posvećenost DB Schenkera sigurnosti, pouzdanosti i integritetu na međunarodnoj trgovinskoj sceni. Ova certifikacija im omogućava da svojim poslovnim partnerima pruže još bolju uslugu, pojednostavljujući i ubrzavajući procedure, i jačajući poslovne odnose. Od kopnenog, avio i pomorskog transporta do skladišne logistike i dalje, DB Schenker nudi rješenja po mjeri koja ispunjavaju vaše posebne zahtjeve.

Pridružite im se na njihovom putu prema izvrsnosti, gdje svaki korak potvrđuje posvećenost pružanju najbolje usluge za svoje klijente.

Kontaktirajte DB Schenker putem maila [email protected].