Ljubav je po strani!

Srbija u nevjerici nakon saznanja koliku je premiju za plasman na EURO dogovorio Piksi

Dragan Stojković

Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, nogometaši selekcije Srbije su svoje učešće osigurali i na Evropskom prvenstvu koje je na programu naredne godine u Njemačkoj.

Srbija je kao drugoplasirana momčad grupe G sa 14 osvojenih bodova iz lidera Mađarske našla svoje mjesto na smotir najbolji selekcija Starog kontinenta.

Kao takvi, ‘Orlovi’ su od UEFA-e dobili premiju od 9,5 miliona eura, a na nevjericu javnosti u Srbiji, ogroman dio kolača za jednog selektora je osigurao Dragan Stojković Piksi.

Legendarni nogometaš, a danas selektor je unaprijed dogovorio da njemu u slučaju plasmana na EURO pripadne 1.140.000 eura, odnosno 12 posto od nagrade krovne kuće evropskog nogometa.

Iako Srbija pod njegovim vodstvom posebno u ovim kvalifikacijama nije pokazala puni potencijal, Piksi je odradio posao i bar na papiru ispunio uvjet za vrtoglavu zaradu pored plate.

58-godišnjak je na klupi Srbije već 35 mečeva. Zabilježio je 20 pobjeda, sedam remija i osam poraza, a jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti gore navedenim dostignućima.