Jedna od najjeftinijih i najpotcijenjenijih destinacija u Evropi

Tiktokerica je bila oduševljena našom zemljom

Sarajevo
Foto © etto.ba

TikTok korisnik @emsbudgettravel podijelila je svoj savjet za putovanje na destinaciju gdje nećete potrošiti puno novca.

Naime, rekla je da putovanje svijetom ne mora uvijek biti strašno skupo, otkrivši da ju je posjeta jednoj od njenih "omiljenih" destinacija koštala manje od 190 eura.

Em je Bosnu i Hercegovinu pohvalila kao jednu od "najpodcijenjenijih zemalja" u Evropi. Ona je opisala svoj jednominutni video: „Moja omiljena zemlja 2024. i jedna od najjeftinijih i najpotcijenjenijih u Evropi! Savršeno za jeftin bijeg za parove ili putovanje za djevojčice.”

Iako je ove godine već posjetila devet zemalja, Bosnu i Hercegovinu je proglasila svojim posebnim izborom. Opisala ga je kao "skriveni dragulj".

Em je tokom četvorodnevnog boravka potrošila ukupno 187,27 eura. Ova suma pokrila je njen let, smještaj, hranu, aktivnosti, prijevoz. Ona je potvrdila da ta zemlja opravdava svoju reputaciju jedne od "najjeftinijih zemalja za posjetiti u Evropi".

Ovaj sadržaj vam se ne prikazuje jer ste onemogućili Embed kolačiće

Em je posjetila Sarajevo, koje je opisala kao lijepo. Prema njenim riječima, mještani su bili vrlo ljubazni, a pohvalila je i krajolik. Preporučila je i posjetu Mostaru, koji je udaljen dva sata vožnje od Sarajeva, opisujući ga kao čarobno i savršeno mjesto za istraživanje satima .

„Definitivno sam željela da budem više od četiri dana koja sam provela ovde“, rekla je, opisujući svoje iskustvo kao nevjerovatno putovanje.