PROJEKAT REHABILITACIJE

Za 350 branitelja iz Kantona Sarajevo osigurane godišnje karate za Olimpijski bazen Otoka

Ismet Imamović i Omer Osmanović (Foto: Vlada KS)
Foto © Ismet Imamović i Omer Osmanović (Foto: Vlada KS)

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo u narednom periodu započinje realizaciju Projekta rehabilitacije i vježbanja u vodi za boračku populaciju na Olimpijskom bazenu Otoka za 2024.godinu.

Osnova projekta je rehabilitacija i vježbe u vodi za braniteljsku populaciju, s krajnjim ciljem socijalizacije te očuvanja i unapređenja fizičkog i mentalnog zdravlja.

U planu je podjela 350 godišnjih karata za korištenje Olimpijskog bazena Otoka, a ukupni troškovi projekta iznose približno 70.000 KM, pri čemu će dio od 50.000 KM snositi Ministarstvo za boračka pitanja KS, a preostali dio Grad Sarajevo.

"Zasluge naših branitelja su u periodu agresije i odbrane domovine nemjerljive, te je obaveza društva obezbijediti adekvatne uslove za njihovu rehabilitaciju, tjelovježbu i ugodno okruženje", istakao je ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović.

Danas je ovim povodom predsjednik Koordinacije boračkih udruženja KS Ismet Imamović preuzeo karte za korištenje bazena, koje će potom distribuirati braniteljima koji su ostvarili ovo pravo.