
Sada ima mnogo svježeg sezonskog voća, ne propustitie priliku da napravite ovaj sjajni desert.
Potrebno:
• 250 g posnog sira
• 3 kašike šećera
• ½ kašike ekstrakta vanilije
• 500 malina (svježih ili smrznutih, ocijeđenih od soka)
• sladoled od vanilije (ili po izboru)
• 250 g brašna
• 1 kašika šećera
• prstohvat soli
• 3 jaja
• 250 ml pavlake za kuhanje i kašika putera
Priprema
U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer i so. U drugoj umutite jaja, pavlaku za kuhanje i puter dok se masa ne sjedini. Postepeno dodajite i smjesu od brašna dok ne postignete glatkoću. Ugrijte tavu i prije svakog pečenja palačinki dodajte malo putera. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Umutite krem-sir, šećer i vanilu. Premažite kremom svaku palačinku, umotajte ili savijte na dva dijela.
Poredajte ih u vatrostalnu posudu i pospite maline preko. Pecite 10 minuta.
Možete zaliti palačinke sirupom ili ukrasiti šlagom.