Kad se naljuti branitelj Vučićevog lika i (ne)djela

Šta je Vulin poručio američkom generalu Clarku

Aleksandar Vulin Wesley Clark

Vulina je pogodila Clarkova izjava kako je Vučić izvor nestabilnosti na Balkanu...

Penzionisani američki general Wesley Clark, koji je bio na čelu NATO snaga u vrijeme NATO-ovog bombardovanja Srbije 1999. godine je optužio Srbiju da je ruski "igrač" na Balaknu, te da je glavni izvor nestabilnosti u ovom regionu.

Ovu tvrdnju Clark je iznio gostujući kod poznate novinarke Christian Amanpour, na CNN-u.

  • Ruka Rusije se osjeća na Balkanu. Srbija je ruka Rusije na Balkanu. Srbija služi interesima Rusije. Predsjednik Vučić je mudar. Ima namjeru da izgleda kao da igra dvostruku igru, ali kada dođe trenutak, uradiće ono što Putin traži. A ono što on želi od Putina je, naravno, ovlaštenje da upotrijebi svoje vojnike na Kosovu, ili barem da zauzme pola sjevernog dijela Kosova, a možda i više. Istovremeno, on želi podijeliti Bosnu, uzeti Republiku Srpsku i učiniti je dijelom "Velike Srbije". Sve ovo ima veze sa etničkim čišćenjem na Balkanu, izjavio je Clark.

Ovakva izjava je, sasvim očekivano, naišla na negativne rekaicje u Srbiji, a među prvima se oglasio Aleksandar Vulin jedan od najvećih branitelja lika i (ne)djela predsjednika Srbije Aleksanra Vučića.

  • Prije nego Wesley Clark počne da govori o nasilju na Balkanu prvo bi morao da zatraži oproštaj od porodica pobijene srpske djece i svi onih čije je živote zauvijek promijenio svojim zločinima. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i na početku i na kraju će uraditi samo ono što od njega traže Srbi, a Srbi su od svog predsjednika tražili i dobili mir, ali i slobodu Znam da Wesley Clark misli da je 1999. godine propustio priliku da bombardovanjem zauvijek uništi Srbiju dok je bila slaba, ali drugu priliku neće dobiti, zaprijetio je Vulin.