predstavljali najluksuznije verzije

DS vraća čuvene značke Pallas i Étoile

Citroen

Generacije ljubitelja automobila još pamte Pallas modele koji su predstavljali najluksuznije verzije legendarnih modela kao što su DS, CX ili GS.

Istorijska specifikacija Pallas predstavljena je 1964. godine. Inače, inspirisani smo imenom Palace, koje se dodeljuje najluksuznijim hotelima sa pet zvezdica. Predstavljen kao nova verzija, Pallas je u to vrijeme bio "namijenjen da zadovolji aspiracije najzahtjevnijih kupaca".

Za povratak u asortiman, Pallas zadržava svoju početnu ambiciju, sa sveobuhvatnom opremom savršeno prilagođenom svakom od različitih segmenata modela.

Na vrhu asortimana, Étoile je još jedno vrlo pariško ime. To je simbol Trga Charles-de-Gaulle (ranije poznatog kao Place de l'Étoile), u čijem središtu se nalazi Trijumfalni luk na vrhu avenije Champs-Élysées, čija kaldrma formira zvijezdu kada gledano odozgo. Ovaj trg spaja najpoznatije pariške avenije koje formiraju zvijezdu, a prema projektu koji je nadgledao baron Haussmann.

Étoile takođe odražava vrhunski status koji uživaju plesači u baletskoj kući Opéra National de Paris od 19. veka. Svaka završna obrada imat će svoju posebnu značku, čiji su uzorci inspirirani dekorativnom umjetnošću. Palas suptilno kombinuje kapije velike pariške palate i istorijsku osovinu Pariza (Arc de Triomphe du Carrousel, Concorde Obelisk, Arc de Triomphe i Arche de la Défense), dok Étoile ilustruje široko, pojačano svetlosno zračenje dvanaest avenija koje konvergiraju prema Place Charles-de-Gaulle, koji se do 1970. zvao Place de l'Étoile.