GASTRO

IDEALAN PRILOG uz svako jelo - TAJNA najukusnijeg sosa od pečuraka

Hrana
Foto © Pixabay

Sos od pečuraka može učiniti "obične" šnicle, pečenu ribu ili bilo koji obrok od mesa još ukusnijim, ako ga pripremite na odgovarajući način.

Savjetujemo vam kako da napravite savršen egzotičan preliv.

Na dvije kašike zagrijanog maslaca dodajte kašiku maslinovog ulja, pa sitno isjeckan luk (glavica crnog i četiri čehna bijelog) i dinstajte. Dodajte 300 g pečuraka koje ste oprali i isjekli na tanke listove, a onda sve lagano promiješajte. Dinstajte tri-četiri minuta. Malo posolite, a zatim dodajte jednu kašiku brašna . Poslije pet minuta ubacite sitno isjeckan peršun i majčinu dušicu.

Kada se pečurke uprže sipajte 400 ml pavlake za kuhanje. Čim provri smanjite temperaturu i ostavite da se sos krčka još 15 minuta. Pobiberite i sklonite sa ringle.