Potpisan ugovor o dodjeli koncesije

Nova flaširana voda iz Bihaća zvat će se "Una"

Una voda Rasim Sinanović

Potpisan ugovor o dodjeli koncesije za korištenje vode izvorišta Ostrovica društvu Green Water.

U Bihaću je u četvrtak organizovano potpisivanje ugovora o dodjeli koncesije za korištenje vode izvorišta Ostrovica u Kulen Vakufu, Bihać u količini od 10.00 1/s, radi njenog pakovanja (flaširanja) i prodaje na tržištu, privrednom društvu Green Water d.o.o. Kulen Vakuf, Bihać.

Ugovor sa koncesionarom je, u ime Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade USK, potpisao ministar Adis Džanić.

  • Drago mi je što će simbolično ta voda imati naziv Una tako da se nadam da će naša Una biti na policama velikih marketa širom Evrope, nadam se i svijeta. Samim tim to će biti i turistička promocija Unsko-sanskog kantona, kazao je ministar Džanić.

Rasim Sinanović, vlasnik kompanije Green Water zahvalio je Vladi Kantona na ažurnosti jer je kompanija u kratkom roku dobila sve potrebne dozvole.

  • Mi idemo svojim koracima, bez kašnjenja, nadamo se brzom pokretanju proizvodnje, kazao je Sinanović.

Napomenuo je da je u toku rekonstrukcija cjevovoda, budući da je došlo do oštećenja usljed elementarne nepogode, a potrebno je prikupiti i još jedan dio dokumentacije.

Mustafa Ružnić, premijer Kantona pridružio se čestitkama na pokretanju ovog značajnog projekta, investiciji koja će, kako je rekao, pokrenuti proizvodnju i osigurati nova radna mjesta.